top of page

Everybody has a story

PIMP MY VILLAGE

_MG_0464 kopie 2.jpg

Onze Visie-Hulp van Binnenuit

Pimp My Village ondersteund projecten van Migranten en Diaspora* die in ontwikkelingslanden zijn geboren, maar ondertussen in Nederland wonen en werken.

​

Zij weten vaak goed wat er speelt in hun land van herkomst, hebben nog geregeld contact met familie en vrienden en zijn gemotiveerd om hun kennis en expertise effectief in te zetten bij de projecten. Een andere bijkomstigheid is dat migranten de taal en cultuur kennen en meestal een lokaal netwerk hebben.

De resultaten van hun initiatieven zijn hierdoor vaak effectief en duurzaam.

​

Pimp My Village gelooft in deze mooie vorm van Internationale Samenwerking en biedt migranten een platvorm om samen te werken en kennis te delen.

​

* Diaspora is iemand die noodgedwongen het land van herkomst heeft verlaten en migrant iemand die vanwege andere omstandigheden het land verlaat. Bijvoorbeeld politieke en/of economische omstandigheden.

​

focuspunten

​

  • Bijdragen aan projecten van migranten/ Diaspora(organisaties) voor sociaal en economische groei in hun land van herkomst 

  • Het vergroten van de zichtbaarheid van Migranten/ Diaspora(projecten)

  • Het creëren van een positievere beeldvorming over Migranten

  • Het geven van Capaciteitsopbouw(trainingen) aan Migranten/Diaspora(organisaties) om hun kwaliteiten beter in te kunnen zetten.

  • Vergroten rol van Diaspora en Migranten (organisaties) bij Nederlandse Internationale Samenwerkingsbeleid.

verkoopster.JPG
DSC02238.JPG

Hoe het ooit begon..

In 2005 reis ik naar Ghana om daar een documentaire te maken over mijn Ghanese vader die allerlei projecten opzet in zijn geboortedorp Biemso.

 

Ik ben zo onder de indruk van de manier waarop mijn vader als migrant vanuit Nederland projecten opzet in zijn land van herkomst dat ik besluit om Stichting Ghanasi op te richten en zijn projecten op het gebied van educatie en gezondheidszorg te ondersteunen.

In 2009 gaat mijn vaders droom in vervulling en openen we het Nana Aufia Kobi Ziekenhuis in zijn geboortedorp Biemso.

 

Ik ontmoet steeds meer Migranten en Diaspora die met projecten bezig zijn in hun geboorteland dat ik in 2011 besluit om Stichting Pimp My Village op te zetten waarmee ik ook projecten van andere Migranten(Diaspora) organisaties ondersteun.

 

De projectondersteuning wordt in de loop der jaren steeds meer vervangen door training en coaching op het gebied van fondsenwerving, communicatie, zichtbaarheid en het zelfvoorzienend maken van de projecten. Hierbij werk ik samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, IOM Nederland, Wilde Ganzen en Cordaid.  

Helaas is mijn vader, onlangs overleden.

Hij was een lieve en inspirerende man en ik ben dankbaar voor de inzichten die hij mij heeft gegeven.

Wie Steunen We

Hier staan 5 organisaties waar we in het verleden donaties aan hebben gegeven en nog steeds mee samen werken. Ondertussen richten we ons meer op het zichtbaar maken van alle diasporaorganisaties maar we vertellen als eerste graag het verhaal van deze 4.  

Babah Tarawali

Abubakarr Bangura

1.20210302_Abubakarr_024.jpg

Stichting Youth Initiative

Sierra Leone

 

Abubakarr is afkomstig uit Sierra Leone maar woont en werkt al jaren in Nederland.

In 2005 richt hij Stichting Youth Initiative op om de om de zelfredzaamheid van kinderen en jongeren in Sierra Leone te stimuleren. 

In 2018 gaat Abubakarr met zijn Stichting een samenwerking aan met SEP (Student Entrepreneurship Program). Hieruit ontstaan 2 belangrijke projecten waarbij de focus ligt op  de ontwikkeling van de Kleding- en de Landbouwindustrie.

Bij het eerste project wordt er een naaiatelier opgezet voor jongeren(vooral meisjes) en het andere project richt zich op het produceren van cassave. Dit project  is bedoelt voor kleine boeren om stabielere landbouwinkomsten te creëren en bij te dragen aan de nationale doelstelling om zelfvoorzienend te zijn  in hun voedselvoorziening.  

In Nederland geeft de stichting  voorlichting aan scholen en benadert fondsen om projecten in Sierra Leone te financieren. De stichting krijgt ook financiële ondersteuning van de Gemeente Tilburg.

Er is onlangs een documentaire uitgekomen over het werk van Abubakarr.

​

Meer lees je op www.slyi.nl

763.jpg

Mopada Foundation

Sierra Leone

 

Babah Tarawally is geboren en getogen in Sierra Leone. Op 21 juli 1995 moest hij halsoverkop vluchten naar Nederland. De oorlog in zijn geboorteland Sierra Leone werd grimmiger en onschuldige burgers werden het doelwit van de rebellen en het regeringsleger. 

In Nederland heeft hij jaren gewerkt voor Afrika Free Voice, een mediaorganisatie die onafhankelijke media ondersteunt in ontwikkelingslanden. In 2009 publiceert Babah zijn eerste boek; “De god met de blauwe ogen”. Daarna volgen nog een aantal boeken zoals de getemde man. Daarnaast is hij ook vaste columnist voor dagblad TROUW.

Naast deze mooie carrière is Babah erg betrokken bij zijn thuisland en werkt samen met Stichting Mopada aan projecten in Sierra Leone.

Dit begon ooit klein met wat lokale projecten en een actie voor Ebola die hij in 2015 samen met Pimp My Village heeft gedaan. Ondertussen is Mopada uitgegroeid tot een succesvolle NGO. Ondanks dat blijft Babah de kleine lokale projecten in dorpen ondersteunen.

 

“ Ik ben ervan overtuigd dat projecten waarin lokale particuliere initiatieven proberen verandering te brengen in hun community het beste werken. Bijvoorbeeld een apotheker die een apotheek opzet of een leraar die een school opzet vanuit zijn of haar passie en lokale betrokkenheid. Dit soort projecten zijn in mijn ogen zeer effectief en duurzaam en hebben een grote impact op het leven van arme mensen.

Bioli Ikele

Nellie Ekua Kirschner-Timmer

PHOTO-2022-08-17-18-20-36.jpg

Stichting To Be Worldwide

Ghana

Nellie Ekua Kirschner-Timmer is geboren in Ghana en half Ghanees en Nederlands. In 2002 richt Nellie Stichting To Be Worldwide op. Ze wil graag de kennis en ervaring, opgedaan in Nederland, Zwitserland, Engeland en Duitsland inzetten om kinderen in Ghana te helpen.

 

Ze hoopt dat de kinderen het beste uit hun opleiding kunnen halen en vaardigheden ontwikkelen die bijdragen aan een betere toekomst en het ontwikkelen van de eigen lokale gemeenschap.

​

In 2004 zet Nellie samen me haar Ghanese moeder het eerste To Be Worldwide Educational Resource Centre op. Hierin bevinden zich een kinderbibliotheek en faciliteiten voor computertraining en daarbij een uitgebreid, op lokale behoeften afgestemd, activiteitenprogramma. Alles gericht op de leergierigheid van de kinderen; met het doel te inspireren en te stimuleren. Het Center is zo succesvol dat er in 2010 een tweede To Be Center wordt geopend in Cape Coast.

Meer over Nellie vind je op www.tobeworldwide.nl

Bioli.jpg

Stichting Bambale

Congo

Toen Bioly Ikele, Congolees vluchteling, na een lange afwezigheid in 1996 terugkeerde naar het toenmalige Zaïre schrok hij enorm van de achteruitgang van zijn geboorteland: de bittere armoede en mensonwaardige levensomstandigheden. Om hier iets aan te doen richtte hij samen met zijn Congolese en Nederlandse vrienden in Eindhoven Stichting Bambale op. Bambale betekent vriendenkring.

 

Stichting Bambale zet zich samen met een Congolese zusterorganisatie ter plaatse in voor duurzame verbetering van de levensomstandigheden van de vele kansarmen in dit land. Dit gebeurt door middel van projecten op het terrein van landbouw, onderwijs en gezondheidzorg, onder meer in de provincie Bas-Congo (ten zuiden van Kinshasa). Sleutelwoorden bij onze projecten zijn: lokaal initiatief, betrokkenheid van de plaatselijke bevolking, samenwerking, zelfredzaamheid, duurzaam perspectief.

​

Bambale bestaat al 25 jaar en de projecten zijn. Nog steeds effectief en worden voornamelijk geleid door de community zelf.

 

Meer informatie over Bambale: http://www.stichtingbambale.nl/

Ons eigen project

KidsBie.JPG

Ghanasi TV - projecten 

In 2009 opende de deuren van het Nana Afua Kobi ziekenhuis genaamd naar mijn Oma. Samen met mijn vader heb ik hard gewerkt om het ziekenhuis op te zetten. Vooral mijn vader is hier jaren mee bezig geweest en was daarom ook erg trots toen zijn droom uitkwam. Maar dat was pas het begin. Het ziekenhuis bestaat ondertussen al heel wat jaren en we hebben mooie en minder mooie tijden gekend. Ik zal vanuit Pimp My Village het ziekenhuis blijven ondersteunen en ben trots op hoe het altijd een onderdeel van de community is geweest.

2 minuten trailer documentaire over het werk van mijn vader

bottom of page